Merhabalar.

ben oluşturduğum sitede, kullanıcılar üye olduğunda, bir üyelik koşulu yapmak istiyorum
yani üye olan biri
örneğin:
mustafaelcicek üyelik koşulları
diye bir şey yapmak istiyorum
ve üye olurken, orayı onaylamadığı zaman, üye olamasın.

bunu nasıl yapabilirim.

Saygılarla.

yorumlar

Gördüğüm kadarıyla şu an için çelik kapıyı açmış, drupalın antre kısmına girmişsiniz. şimdi önce mutfağa girecek bir şeyler hazırlayacağız. öncelikle,
http://www.siteadresiniz.uzantınız/#overlay=admin/config/people/accounts
adresine girecek ve alanları yönet linkine tıklayacaksınız. Ben tariflerimi yaparken giriş kapısını gösterip içerinin keşfini sorana bırakmayı tercih ediyorum. Nedeni de bu öğrenme şeklinin daha etkili olması, zira ben bu şekilde öğrendim hem bilgisayarı, hem drupalı, hem wordpressi, hem smfyi. Aşağıya kısa ve öz olarak hangi alanın ne iş yaptığını yazıyorum.
Zaten tamamı türkçe olan seçeneklerden Dosya alanını seçerseniz üye olan kişinin dosya yüklemesine, resim seçerseniz resim eklemesine, metin seçerseniz kısa metin girmesine, (link vs örneğin web sitenizin adresi nedir? gibi...) sayı ve ondalık sayı tarih alanları eklemenize, doğum tarihiniz tc kimlik numaranız vs. terim başvurusu onay kutuları ve seçimli listeler eklemenize, örneğin cinsiyetiniz bay bayan gibi. çoktan seçmeli liste çoklu seçim örneğin hoşlandığınız şeyler müzik spor kitap okumak gibi birden fazla seçim için. Uzun metin alanları da özgeçmiş yazdırmanıza falan yarar. yine de takıldığınız yer olursa aşağıdan sorarsınız. Tabi öncelikle alanları ekleyip, ayarları yapıp, çıkış yaparak üye olmaya çalışmanız ve yaptığınız işin sonucunu görmeniz gerekiyor.

geçmişe dönüp keşke demektense, geleceğe dönüp belki demeyi tercih etmeli insan.

Yorum ekle